Vissza a hírekhez

Meseszép… kampány

2013. október 18.

 Fontos számunkra, hogy ne csak megfelelő előképzettséggel, tudással rendelkező fiatalok érkezzenek hozzánk, hanem lelkileg kiegyensúlyozott, a társadalmi kihívásokra életigenlő válaszokat adó hallgatók.

Hisszük, hogy a Pécsi Tudományegyetem fő feladata az oktatási, kutatási és betegellátási alaptevékenységeken kívül minden olyan társadalmi szerepvállalás és tudatformálás, mely pozitívan befolyásolja az adott célcsoportot és mindazokat a tényezőket, melyek a jövőre vetítve kedvező hatásúak lehetnek, elsősorban a felnövekvő nemzedék számára.

A térségben az egyetem példaértékű, iránymutató, befolyásoló intézmény. Gyakorló általános és középiskoláinktól kezdve, jelenlegi és volt hallgatóinkon keresztül, aktív és nyugdíjas dolgozóinkig nagy tömeg számára közvetíthetjük a fontos társadalmi üzeneteket, jelen esetben azt, hogy gyermekeink lelki és érzelmi fejlődése rajtunk múlik.

 

Mesekönyv-gyűjtő akció: CSAK EGY KÖNYV, MERT A MESE SZÉP…

A 2013 szeptemberétől 2014 áprilisáig tartó rendezvénysorozat ideje alatt mesekönyv-gyűjtő akciót is hirdetünk. Új vagy akár használt, jó állapotú könyveket is örömmel fogadunk. Célunk, hogy minél több gyermekhez juthasson el a mesék varázslatos világa. A 8 hónap alatt összegyűjtött mesekönyvek átadására is a 2014. április 29-i zárórendezvényen kerül sor, valamennyi résztvevő iskola és óvoda számára. Kérjük, az akcióhoz Ön is járuljon hozzá, hogy minél több mesekönyv kerülhessen az iskolásokhoz és óvodásokhoz!

 

Mesekönyv-gyűjtő pontok:http://tancegyuttes.pte.hu/meseszepkampanymesekonyvgyujtopontok

 

Meseszép...kampány helyszínei:

A kampány üzenetét jótékonysági akciósorozat keretén belül több iskolában, óvodában tervezzük népszerűsíteni. A kb. 1 órás programok keretén belül a Meseszép… táncest egy-egy jelenetét mutatják be a PTE Táncegyüttes tagjai, majd az adott mesét egy PTE-hez kötődő közismert személyiség előadásában hallgathatják meg a gyerekek és szüleik. A rendezvényt egy rövid mesekoreográfia betanítása zárja, mely táncot 2014. április 29-én a jótékonysági rendezvénysorozat záró eseményén valamennyi általunk meglátogatott intézmény diákja közösen ad elő. Szintén ezen az eseményen adjuk át az összegyűjtött mesekönyveket.

Tipp

Még kevesen vagytok az évfolyamtablón? Szólj barátaidnak, hogy regisztráljanak az oldalra, és hozzátok össze a régi csapatot a NAGY ALUMNITALÁLKOZÓIG!

Évfolyamlisták

Csoportok

Tablóképek

Nincs az Ön évfolyamában más regisztrált felhasználó.

Üzenőfal

Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt, amely hozzájárul az Európai Unió polgárai közötti
gazdasági és társadalmi egyenlőtlenségének csökkentéséhez.